zaterdag 9 oktober 2010

Welkom Belèn! (babyfotografie - geboortekaartje Amsterdam)

Vorige week was ik in Amsterdam om Belèn, een mooi en klein fijn meisje te fotograferen. Niet zomaar een foto, maar dé foto voor haar geboortekaartje. Pasgeboren baby's vind ik zo ontzettend leuk en bijzonder om te mogen fotograferen. Als je het huis van een kraamgezin binnenstapt, waan je je even in een andere wereld. Een wereldje die even niet verder reikt dan tot aan de voordeur, want alles aan de andere kant van de deur, de buitenwereld, doet er even niet toe. Alles draait om moeder en de baby.

Wat ik altijd zo bijzonder vind is dat je toegelaten wordt in iets heel intiems, iets waar ik ook zo respectvol mogelijk om mee wil gaan. Niet zelden maak ik tijdens het fotograferen kennis met kraamverzorgster, wijkpleegkundige én de verloskundige -nietwaar Marije? ;-)

Eergisteren kreeg ik dan het kaartje in huis. Spannend, omdat ouders mij wel hun idee vertellen maar hoe het er daadwerkelijk uit komt te zien is altijd weer een verrassing. Ik ontwerp de kaartjes nl. niet, maak alleen de foto. Toen ik het kaartje zag werd ik helemaal blij, wat is die mooi geworden! Helemaal in mijn stijl, mooi gedrukt (écht traditioneel drukwerk), fijne kleuren op mooi papier. En niets geen poespas, less is more!

Photobucket

2 opmerkingen:

Ank zei

Jaaaa schitterend, die eenvoud daar houd ik ook van vind het soms zo jammer als een foto van mij 'mishandeld' wordt met bloemetjes en vette letters.
Je foto is natuurlijk ook prachtig!

Marije zei

Beste Inge,

Ook op deze manier wil ik je graag nog eens ontzettend hartelijk bedanken voor de prachtige foto's en zeker ook de fijne ontspannen manier waarop je Belèn zo mooi hebt 'vereeuwigd'. Precies zoals we dat graag wilden, zo puur! We zijn er meer dan ontzettend blij mee!
Hartelijke groeten,
Stan, Marije en Belèn