dinsdag 7 juni 2011

In de prijzen gevallen!

Leuk nieuws: afgelopen zaterdag was de uitslag van de de portfolio-fotowedstrijd van het blad Focus. De week daarvoor had ik al het blije bericht ontvangen dat ik één van de 5 genomineerden was en ik werd uitgenodigd om met mijn foto's (5 kinderportretten) te verschijnen voor een vakjury. Dat was dus zaterdag. Héél eng vond ik het om op een podium door een microfoon antwoorden te geven op de vragen die mij gesteld werden, maar het jurycommentaar was zó positief dat ik me steeds zekerder ging voelen. Wat een lovende woorden en waardering voor mijn werk ('kinderfotografie wordt erg onderschat en als je dit soort kinderportretten kan maken dan ben je gewoon goed' Na kort beraad van de vakjury werd de winnaar bekendgemaakt: de 2e plaats was voor mij! Slechts één puntje verschil met de nummer 1, met ook een mooie portfolio, totaal anders als die van mij maar ook erg mooi.

Photobucket
De tweede finalist: Inge Berken! Een vijftal sterke portretfoto’s van jonge kinderen. Zowel zwart-wit fotografie als kleurenbeelden zijn te vinden in haar portfolio. Met haar beelden wil ze het kind, zoals het echt is, vastleggen op beeld. Ook werkt ze puur met natuurlijk licht. Indrukwekkend om zo te fotograferen zonder extra hulpmiddelen.

Hierna werd de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt: en die was voor mij! Wat een leuke opsteker! Ik had deze prijs nooit kunnen winnen zonder al die lieve baby's en kinderen die ik de afgelopen jaren mocht fotograferen. Want zij hebben ervoor gezorgd dat fotograferen mij vleugels geeft, dat ik ervan geniet, iedere keer weer opnieuw. Ik blijf hier nog hééééél lang mee doorgaan!

Liefs, Inge

Photobucket
Na de wedstrijd met mijn vriendin Diana die mee was proosten op het resultaat (wat was het warm die dag!)

1 opmerking:

Ank zei

Volkomen verdiend en ik vind het geen verrassing hoor, ik wist allang dat je erg goed bent en schitterende foto's maakt!